Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home

Social Media / ne găsiți și aici

facebook

instagram

twitter



David Popovici - înotătorul anului 2022 în lume

20211124_David_Popovici__foto__15

ACADEMIILE CS DINAMO

Fotbal
Polo
Tenis
Dans_Sportiv
Handbal

 

PARTENERI CS DINAMO

logo_Baumit-1
Sigla_Erbasu

sigl-delta-noua._CU_ROSU_1

SIGLA_SUPERBET

logo-bucovinaRO-sete-de-echilibru-copy-cu-alb

ivascular

Sigla_PWS-1

sigla_noua_med_KKK-1

Kelme_romania

logo-Copy-2

Ghid informare

Ghid_informare_cetateni
3_LOGO_CEC_160_principal_verde_NOU
Box - Selectie pentru Campionatul Mondial din 14.10.2013, Kazakhstan

BJuratoni2013În cadrul galei de box de la Ploiești, desfășurată joi, 3 octombrie 2013, Bogdan Juratoni (C.S.Dinamo București) a disputat un meci cu Cătălin Paraschiveanu (SCM Bacău), în care miza a fost selecția pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Almatîi (Kazahstan). Cu acestă ocazie au mai boxat și Marius Hondaru - Ovidiu Berceanu (cat. 49 kg), Cătălin Gheorghe - Alexandru Cuciureanu (60 kg), iar la cat. +91 kg, Mihai Nistor a boxat  câte o repriză cu câte un adversar separat din lipsă de adversari la categoria sa.

Bogdan Juratoni la categoria 75 Kg, a câștigat detașat fiecare repriză în detrimentul boxerului băcăuan, dovedind că selecția a fost neinspirată dacă ne gândim că Juratoni este cap de serie și numărul 3 mondial la categoria sa.  Bogdan Juratoni a declarat după meci: ”Puteam să punctez și mai bine, dar acum sunt în perioada de acumulare, sper să pot prinde vârful de formă până la mondiale, mai am opt zile”. Maestrul Gheorghe Napoleon a completat: ”Bogdan se află acum la 60% din forma fizică pe care ar fi trebuit să o aibă la mondiale, timpul este foarte scurt până la mondiale, dar îl avem de puțin timp în staf pe Mircea Șimion (vicecampion olimpic) și suntem optimiști, sper ca Juatoni să facă o figură frumoasă la mondiale și să ne bucurăm cu toții.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 4 octombrie 2013, ora 2330

 
Gimnastica - Campionatele Mondiale de la Anvers 2013, Belgia

Gim__06Sandra Izabaşa şi Larisa Iordache sunt calificate la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, în finala individual compus.

Finala va fi transmisă, în exclusivitate în România, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, astfel:

  • probele de individual feminin vor fi difuzate vineri, 4 octombrie, ora 21.00
  • finalele pe aparate sunt programte pentru zielele de 5 şi 6 octombrie, de la ora 15.30. 

Gimnastele Larisa Iordache (C.S. Dinamo Bucureşti) şi Sandra Izbaşa (C.S.A. Steaua), vor lupta pentru medalii la acest campionat mondial, deşi Federaţia Română de Gimnastică nu avea ca obiectiv medalie la această competiţie.

În urma notelor din subdiviziunile de calificări, dinamovista Larisa Iordache a obţinut locul patru şi dreptul de a evolua în finala de la individual compus, precum şi în finalele pe aparate de la sol şi bârnă - unde a obţinut cea mai bună notă din calificări. Sandra Izbaşa, cea mai experimentată gimnastă din lotul de trei sportive deplasat de Romania la Anvers, a evoluat doar la sol şi s-a calificat în finală de pe locul al doilea.

Misiunea gimnastelor noastre nu este uşoară. Dinamovista Larisa Iordache participă pentru prima oară la un campionat mondial, iar Sandra Izbaşa nu are în palmares nici o medalie mondială, deşi aceasta este campioană olimpică. România nu a mai luat medalii la mondialele de gimnastică din 2010, când Ana Porgras a obţinut aur la bârnă, iar Diana Chelaru s-a clasat a doua la sol.

Le urăm mult succes gimnastelor noastre!

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu - CS Dinamo, 4 octombrie 2013, ora 1430

 
Despre performanta si constienta

Editorial de George Vescan

"Învațatul este asemeni navigării în amonte: dacă nu avansezi esti tras înapoi."

Proverb chinezesc

Jorj__Vescanovici__02Se spune tot mai des în ultimul timp, că: ”în România înalta performanță este obținută doar datorită sportivilor cu talent nativ excepțional”. Acest posibil adevăr mă face să înțeleg că principalul merit al performanțelor obținute de acești sportivi este moștenirea lor genetică. Adică, în lipsa unui program de selecție adevărat, a unor metode de antrenament  și mentalități moderne, ultima speranță de a mai obține medalii mondiale și olimpice ne stă în norocul de a găsi în continuare sportivi cu bagaj genetic de excepție.

Personal, sunt convis că talentul nativ contează mult, dar sunt convins și de faptul că funcția crează organul, iar psihicul nostru este rodul experiențelor acumulate de-a lungul vieții. Așadar, acum când baza de selecție a sportivilor este tot mai mică, la majoritatea ramurilor sportive, suntem obligați să găsim metode de a dezvolta abilități de excepție, chiar și celor care aparent nu sunt născuți pentru a fi mari campioni. Deviza multor antrenori: ”cine rezistă rămâne, cine nu, pleacă acasă” trebuie schimbată cu: ”fiecare sportiv ascunde un talent, ce așteaptă să fie descoperit și dezvoltat”.

Schimbarea modului de relaționare între antrenor și sportiv cât și folosirea mijloacelor pe care le oferă știința, au devenit o necesitate, în condițiile actuale. Atitudinea autoritară a antrenorilor exprimată prin sintagma ”muncești la antrenament  pentru că vreau eu” trebuie alternată cu stilul democratic: ”muncești la antrenament pentru că asta îți dorești tu”, astfel făcându-se un pas important în dezvoltarea conștiinței și motivației sportivilor. Dar pentru aceasta, antrenorul trebuie să știe ce își dorește cel mai mult sportivul, ce îl motivează, pentru ca apoi să îi aducă aminte, dacă este nevoie: "că el (sportivul), își dorește să ajungă unde și-a propus și de aceea este bine să facă…"

Citeşte mai mult... [Despre performanta si constienta]
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 4-a

D-_Tim_28Energia Tg. Jiu vs. Dinamo București: 24-25 (13-14)

Sala Sporturilor din orașul marelui sculptor Constantin Brâncuși a găzduit etapa cu numărul IV a Ligii Naționale, un derby între două pretendente la cupele europene, şi anume Energia Lignitul Tg Jiu şi Dinamo București.

Cu o echipa mult întărită faţă de sezonul trecut (Antonaru, Acatrinei, Mureşan, Liberţ, Roman) şi cu moralul ridicat de victoria din etapa precedentă de la Baia Mare în faţa Minaurului, gorjenii au început partida în forță. Profitând de începutul greoi al dinamoviștilor (probabil puțin apăsați de evoluția nesatisfăcătoare de la Caraş Severin), aceştia aveau să conducă cu 4-0. Încurajaţi din tribună de principalul lor susținător, domnul Daniel Georgescu şi răniţi în orgoliul propriu, alb roşii se dezmeticesc şi strâng rândurile în apărare făcând aproape imposibilă orice încercare de finalizare din pozițional a adversarilor. Urmând exemplul colegului lor de echipă Costel Manea (care, deșii grav accidentat la umăr în partida cu Caraş Severin, a evoluat impecabil în apărare), băieții noştri luptă pentru orice minge şi reușesc să întoarcă scorul în favoarea lor în minutul 28 şi să intre la vestiare la pauză cu avantaj de un gol (13-14).

Repriza a doua avea să fie la discreția dinamoviștilor. Apărarea agresivă, intervențiile de ultim moment ale portarului Dragomir, torpilele lui Nicolae şi Şandru, execuțiile de efect ale lui Chiruţ şi Dimache, jocul la sacrificiu al pivoților Mocanu şi Savenco şi nu în ultim rând evoluția de excepție a lui Răzvan Răpciugă (declarat MVP-ul partidei) au făcut ca scorul să ia proporții şi numai jocul la spectacol practicat în ultimele minute au salvat echipa de pe malul Jiului de la un eșec mult mai usturător.

Citeşte mai mult... [Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 4-a]
 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 3-a

Din_TimCS Caraș Severin vs. Dinamo București: 30-30 (15-12)

Desfășurată joi, 26 septembrie, partida de la Reșița se anunța ca fiind dificilă pentru Dinamo - o echipă cu pretenții la podium în această ediție a campionatului. Prima repriză a întâlnirii i-a avut ca protagoniști principali pe jucătorii echipei gazde care au reușit de trei ori să se desprindă la 3 goluri distanță, încheind jumătatea partidei cu un avantaj de 2 goluri. Pauza însă a adus mai multă energie și un joc mult mai ofensiv pentru Dinamo care a reușit nu doar să remonteze diferența de scor, dar chiar să și conducă la 2 goluri diferență. Avantajul obținut la scorul de 19-21 nu a putut fi însă menținut până la sfârșit, partida încheindu-se la egalitate, ceea ce avea să-l nemulțumească pe antrenorul dinamovist Sebastian Bota care își dorea mult mai mult de la acest meci.

Autorul articolului: Florin Nan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 29 septembrie 2013, ora 2330

 

 
Handbal - Liga nationala 2013-2014, etapa a 2-a

Din_PoliDinamo București - U Poli Timișoara: 31 - 25 (15-14)

Astazi, 22 septembrie, în prima partidă oficială desfășurată în noua Sală Polivalentă Dinamo, elevii antrenorilor Bota și Ene au reușit o victorie frumoasă în fața timișorenilor de la Poli, în cea de-a doua etapă a Ligii naționale, ediția 2013-2014, onorând astfel blazonul secției de handbal a Clubului nostru, o secție cu un palmares bogat și o istorie foarte frumoasă.

Meciul a început, surprinzator, cu elevii ex-antrenorului dinamovist Ștefan Constantin (acum antrenorul echipei de pe Bega), la conducerea partidei și in minutul unu era 2-0 pentru timișoreni, pentru ca în minutul șase sa fie 6-2, moment în care antrenorul bucureștenilor cere timp de odihna. Jocul începe sa curga în favoarea dinamoviștilor și in minutul 18, Dinamo preia conducerea cu 11-10. Și chiar daca handbaliștii timișoreni s-au aparat exact, diferența de valoare și-a spus cuvântul, pauza gasind echipa Dinamo în avantaj: 15-14.

După pauză, oaspeții au mai condus o singură dată, cu scorul de 17-16 în minutul 34, după care Dinamo s-a distanțat și a caștigat detașat, dar nu atat de ușor pe cât o arata scorul. Dinamo a arătat, în această a doua parte a jocului, o altă față, prestând un joc mult mai angajant și mai ofensiv, însă nici timișorenii nu au fost mai puțin periculoși, 8 dintre atacurile oaspeților fiind stopate cu foarte multă inspirație de către portarul Dragomir care se pare ca începe sa revina la forma care l-a consacrat.

Pentru Dinamo urmează 2 etape pe care le va juca în deplasare, cu 2 formații dificile: CS Caraș Severin (joi, 26 septembrie) și Pandurii Tg. Jiu (duminică, 29 septembrie).

Autorii articolului: Mihai Neacșu și Florin Nan. Foto: Mihai Neacșu - CS Dinamo, 22 septembrie 2013, ora 2230

 
<< Început < Anterior 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 Următor > Sfârşit >>

Pagina 576 din 687

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 

Marți, 14 mai: ZIUA DINAMO 76

Handbal. Liga Națională (etapa 25), miercuri 15 mai, ora 18:00: CSM Constanța – Dinamo

Handbal. Cupa României Râureni, Turneul Final 4. Semifinale, sâmbătă 18 mai. Ora 15:00: CS Minaur Baia Mare – CSM Constanța. Ora 17:30: Dinamo – CSM București. Duminică 19 mai: finala mică (ora 12:15); finala mare (ora 15:00). Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, finala (meciul 4), sâmbătă 18 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 4), sâmbătă 18 mai, ora 13:00: U ELBI Cluj Napoca - Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 9), sâmbătă 18 mai, ora 18:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Fotbal. Dinamo 1948 va disputa barajul de menținere în SuperLiga Romania pe 20 mai (la Bucureșt), respectiv 27 mai (Miercurea Ciuc)

Bilete sezon 2023-2024

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 164 vizitatori online

elm2223_seasonal_webbanners_178x156

300821_ehfTV_Web_178x156px

elm_finals_2024_animatedwebbanner_barclaysarena_178x156px